Kalufs

Då har man äntligen gjort sista 6-14 passet för den här veckan. Hade lite dåligt med jobb i början så jag hann se soluppgången tillochmed. Trög dag,varit på dåligt humör sen jag vaknade. Men vart på bättre när jag satt hos bästa åsa på bittes som förstår sig på mitt halmhår. Fick sitta framåtlutad o klippas upp och ner nästan,och med huvvet bakåthängande osv...kände mig som ett asperger fall.. hmm,kan man säga så? Skit samma. Toppade max 5 mm men luggen revs av helt och 2 fågelbon skars bort och; Voila, Per gessle! Fnissade lite inombords,och när jag väl börjar så skakar jag och blir tårögd innan hästskrattet bryter ut. Hästskrattet sparade jag dock tills jag satt i bilen igen.
Men jag är nöjd ändå. Så länge man inte ser ut som boda ska man vara nöjd.


nagellacket är HM´s och heter bellas choice. Klatchigt va. Pimprocken är lånad av elvis.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Julbilder



Nu då,syns dom? Det går att klicka dom större.Julen var helt perfekt. Vi var hos oss och ja, det var fullt :) Fick fina presenter,till och med Coco fick några! Sjöng lite abba singstar på kvällen hos syrran och nästa dag åts det rester hos dom oxå. Det här var den bästa julen på fler år. Förra julen var ju lite tokig,var i kroatien då. INGEN som helst julstämning, det regnade, det var varm, det var konstigt. "min julafton" spenderades med att grilla en gris en hel dag ute i regnet och smogen mitt i zagreb. Men Elvis var med de sina. Det var det som var huvudsaken. "Elvis" jul,alltså 25:e firades på en uteservering med värsta vårvädret,med elvis och hans bror och en polare. 3 timmar senare satt vi inne i ytterligare 2 timmar. Dom söp så vi var tvungna att ta bussen hem till en helt annan stadsdel. Det PISSADE ute,böt buss 2 ggr,sprang 2 km i regnet innan vi var hos elvis päron tillslut. Dom hade undrat vart vi var. Åt svärmors underbara kåldolmar "sarma"...mm vad jag blev sugen på dom nu.
Året före det var vi hos oss igen,samma månad som vi hade flyttat in i huset,elvis knackade just sista laminatskivan i golvet alldeles innan gästerna kom. Då kunde man inte slappna av riktigt,hade jobbat fm till råga på allt. Men nu hoppas jag att vi kan samlas allihop tillsammans de resterande jularna.

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

PRIVJET



Fy fa-an vad jag hatar subban på bilderna. Lilla rikemansdottern Olga. Fixa fransarna om du ska ut i Moskvas kyla pucko!!
asg... snacka om att ha tråkigt. Ser verkligen rysk ut..huga..

Permalink EgO Kommentarer (5) Trackbacks ()

måndag.

Idag hängde jag med Malin och Elvira till dollarstore.Mkt trevligt tidsfördriv! Skulle inte handla något alls,nänä.. vart lite grejer ändå,som t ex ett par hipsters jag trodde skulle vara jättesköna,vilket dom var,men något för små,så 4 rövar och muffinsmidja var vad man fick. Snyggt!?Nej. Hämtade även ut min sena julklapp från posten som elvis hade beställt,en shiatsumassagedyna som är helt fantastisk.
På onsdag är det dags för jobb igen,tills dess ska datorrum,sovrum och kök städas. Julgrejerna ska ner i källaren igen. I alla fall före nyår ska dom vara borta. Granen får stå kvar tills den inte har barr mer :)
Dags för mat nu då,pasta så klart!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Faces


Ego.. Vet inte vad jag ska föreställa riktigt. Men jag hade lust att måla ansiktet o greja me bilderna.

Permalink EgO Kommentarer (6) Trackbacks ()

Ingen rubriiiiik

Nämen gudars vad länge sen,imorse senast jag skrev,woho. Har inget att göra. Var dum nog och somnade på soffan ett par timmar på eftermiddagen,så nu är man pigg o gla. Herrn i huset är hos grannen och ser på film
 :( Har korkat upp vinarn och har just målat lite. Började måla på en stor tavla jag inte var färdig med. Blir inte klar nästa år heller. Bra att dutta på ibland när tristessen slår till. Sitter och ser på youtube klipp nu,jag vill bli frisör.. det är ju för roligt och hålla på med andras hår fast det inte blir bra..har lust att ta saxen nu och klippa en kort frisyr på mig och snagga ena sidan och bleka á la robyn typ. Har ett paket slingor hemma,kanske ska ta och pensla några ränder så man ser ut som nån från 90-talet. Få se. Har ju hela natten på mig.
Bläääää so booored. Villaliv i skogen är inte kul på vintern. Näe-e. Hejdå fuckers.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

julmatsstök

Vaknade av att fru lurv gnugga bakdelen mot ansiktet halv 11. Så nu är jag uppe,skinkan i ugn snart. Den franska salladen är snart klar,väntar på att potatisen ska svalna. Mycket kok och hack o grejs i den...mmm den är såå god. Sen lär jag till ica om jag ska baka lite valnötsbröd,som verkar vara så gott.
Diskhögen är större än nånsin...och diskbänken kladdig..jag kan konsten att få det att se grisigt ut på nolltid.

Solen skiner och det är - 21 ute. Har just fyllt på fåglarnas lilla bod med nötter och frön. Viktigt det där...

Få se om man hinner ut en sväng och få en nypa frisk luft. Tänkte skära ut dukarna och dekorera borden idag. Svabba lite golv och toalett oxå. Sen ska jag ut och göra sista natten,fast kanske bara halva,och jag hoppas man får börja 18 och gå hem 00,hoppas man har sån tur för annars är det synd om gästerna imorgon ;)

Håll tummarna att skinkan blir god. Färdigkokt som den är.

hejhopp

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdag!

Sov länge idag som jag skrev att jag skulle göra. Vaknade lite före 12! Men jag hinner ju inte laga mat. Lär till ica och handla lite gött till jobbet.

Svettas i floder gör jag,inte för att det direkt är varmt i huset.....Åh vad jag gnäller känner jag. Men det är därför jag skriver...så jag slipper dryga mig irl så mkt ;)

dessa förkortningar säger man ju inte irl,man ba wtf va skriver hon mao. ^^ Asg. Leila bae,varför skriver brorsan mayo hela tiden, jag ba wtf? vadå mayooooo?

Näe nu ska jag ta mitt pick och pack och brumma till jobbet med en bil med tom tank. Spännande sånt här. kanske får knuffa den från ica till jobbparkeringen sen. Men det är smällar man får ta liksom. Annars sätter jag mig och deppar med herr boda och dricker en tub mjukost.



Aiiiiiit

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

What the f***?

Fejjan går ej att gå in på pga av ngn försöker hacka in sig med våra konton? om jag förstår rätt? Och elvis mail är hackad.. Grrr...skit oxå.

Well-.. har jobbat em idag. Före det hann jag till borlänge med syrran,H och V och mamma.

har nyss klätt vår fina gran. Fattas nu bara en ljusslinga. Mmm va granen luktar gott!

Imorgon ska jag sova länge har jag bestämt. Kroppen håller på och tokar sig,varm,kall,varm,kall...svettig,arg ja fyy fan rent ut sagt. 15 dagar till ska man väl orka.
Lagom till nya året som ska börja nikotinfritt????????? Ush,orkar inte tänka på det.

God natt!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

.....

När helvetet brakar lös dansar hjäncellerna på bordet.

Kan man säga så?
Klockrent ju.....





Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

phuu..

Vad det snöar!!!Men himla fluffig och fin snö som var lätt att skotta. Hann skotta ca 40 % av vår "lilla" gång innan elvis till slut hämtade slungan...wtf?!! Nåja,frisk luft är aldrig fel.
Tre förmiddagsskift är gjorda och halvdöd är vad man är.

Psst förresten, inom en snar framtid kommer jag och syrran uppdatera med dagens outfit. Tänk Rulle troll/ryssland/finsk landsbygd/haute couture...

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

värmande soppa

Den här soppan är så himla god,gjorde den nyss 
Du behöver:

  • potatis
  • palsternacka
  • morötter
  • purjolök
  • blomkål
  • haricorts verts eller andra bönor i stjälk
  • stekt korv i små tärningar
  • persilja
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • örtsalt

Skär potatisen och morötterna i små bitar och låt koka någon minut innan du lägger i resten som får puttra med i 10-15 till. I med en grönsaksbuljong,salt och hackad persilja o korv eller stekt välkryddad köttfärs! Finskt?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

dirt

Kommer från jobbet oduschad och eländig. Får ett par fula men goda nybakta bullar av syrran. Tänkte ta mig ett bad efter jobbet. Jo tjena. Öppnar dörren och gårdagens disk ligger och stinker. Kattlådan stinker. Kattmaten stinker och jag stinker. Vänder på klacken och skottar lite. Har kommit massvis med snö. Kommer in. Sätter mig här. Elvis åkte för att hämta pellets. Nacken strejkar som fan. Men jag biter ihop. Ska ta och plocka undan här hemma och torka lite ytor med citronsåpa. Sen ska jag ta och skrubba mig i duschen.
Min näsa är röd. Jag gillar inte när det är kallt. Clown....
Men jag är frisk.Har hus och man och jobb.Dumt att klaga över småsaker då va... jag vet. Korkat

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

20 dagar

20 dagar med primolut med start idag. Himla festligt ska det bli. Har redan ont i skallen.På förp. står det att man inte ska använda mer än max 14 dagar,men jag får väl lita på doc. Det här kommer bli så bra så :)

Imorgon börjar man jobba igen. Har hunnit med ganska mycket. Kikade på lite konstbloggar nyss,och jag har helt missat promarker pennorna!!VA,hur har jag kunnat göra det??Blev himla nyfiken på dessa för det är tuschpennor man målar med,tänk att slippa kladda med olja och akryl när man ska göra små mini motiv. Målar man t ex ett ansikte så finns det en hudfärgad,och ju mer man målar på samma ställe ju mörkare blir det. Alltså skitbra till skuggningar i ansikten osv. Detta lär provas. Kanske nästa månad. Eller kanske när jag har fixat min målarhörna. Få se.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

peabrain

Dumhets-testet

(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du har pratat
(x) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du INTE har pratat
( ) du har gått in i en glasdörr
( ) du har hoppat ur ett fordon som rör sig
(x) du har tänkt på nåt roligt så du har börjat skratta, och därmed fått folk att titta konstigt på dig
(x) du har sprungit in i ett träd
( ) det är möjligt för dig att slicka dig på armbågen.
(x) du testade precis om du klarade det
(x) du har trampat på ditt skosnöre och snubblat/trillat
(x) ditt hår är/har varit blont
(x) folk har kallat dig långsam
( ) du har råkat tända eld på nån sak ett flertal gånger
(x) du har nån gång somnat på en lektion
(x) du kan ibland berätta om nånting och sen plötsligt glömma bort vad det var du pratade om.
( ) folk skakar ofta på huvudet och går iväg från dig
(x) du använder dina fingrar när du ska räkan enkla mattetal.
( ) du har ätit en insekt utan tvång när du var liten/mindre.
(x) du gör detta test när du borde göra nånting viktigt
(x) du har satt på dig dina kläder bakochfram eller utochin utan att ens märka
(x) du har letat överallt efter nåt som du hade i handen eller i fickan
(x) du råkar göra sönder väldigt många saker
( ) du har trillat av stolen då den stått helt still
(x) du använder ordet ”eh” väldigt många gånger om dagen

Summa:

18 eller mindre betyder att du inte är dum.
Min summa: 16

Woho!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

data/målarrum


Vill göra om i detta rum,här har vi en ful garderob som fanns när vi flyttade in. Kasta den och köpa en till likadan som vi redan har i sovrummet,och stoppa in den där. Sen slänga ut diverse störande prylar och ställa in detta skrivbord på 2 meter. Då kan ena sidan vara min plats där jag kan måla och på andra får datorn stå. Denna blir från vägg till vägg om den ska stå där garderoben är nu. Ovaför vill jag ha magnettavlor och tavellister några rader,så mina ofärdiga får torka där. Jag gillar inte alls som det är nu. För mycket saker som stör! Kabelgömmor får ej glömmas!!
Sen lite småsaker som dokumentskåp,skrivunderlägg,lampa,tidskriftssamlare... Ska börja spara nu. Pengar kommer rinna iväg när sotaren kommer och tittar + en insatskamin (heter det så) som vi måste ha att elda i för elementen räcker inte. Det kommer göra så stor skillnad,orkar inte frysa mer!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

bloggdesign

http://www.snyggareblogg.se

Gick inte att länka denna adress,så det dög med ett inlägg :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

05:48

God morgon! Här sitter man med en rykande kopp kaffe redan,ganska pigg. Vaknade av att Elvis klocka ringde. Lika bra man går upp nu när man ändå ska upp samma tid på riktigt imorgon.
En hårtvätt blir det nu och sen måste jag fixa lite tvätt innan jag drar till Avesta och köper en julklapp.
Drömde förresten om bloggarna kenza och tyra. Att dom var här i långsta och spelade in till deras show..weird.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Drömmar jag drömmer

Syrran tycker jag ska börja skriva ner mina drömmar för att dom är så himla knasiga och jag brukar minnas dom så detaljerat. Men så jättenoga ska jag inte beskriva varje dröm.Så det ska jag börja göra här.

När jag väl drömmer är det ofta en obehaglig dröm,men även en som kommer då och då är att jag badar i turkost vatten,och att alla sjöar är turkosa och allt är så tropiskt och konstigt på ngt sätt. Känslan i dom drömmarna är underbar,men jag känner mig stressad att det fina ska försvinna så jag springer från sjö till sjö för att njuta av det vackra.

För några år sen när vi var i Thailand så kändes det så surrealistiskt,jag hade ju drömt om dessa turkosa hav och sjöar så länge och nu var man där. Det var helsjukt... 

Sen i dom obehagliga drömmarna blir jag ofta jagad,inte av människor utan av rovdjur! Björnar och fräsande vargar som kommer mot mig i en mörk skog... Så pga av det har jag blivit livrädd för att vistas i skogen,kan inte ens gå min järnvägspromenad utan att stirra in i skogen hela tiden,kallsvettig och med mobilen i högsta hugg i fall ngt händer. En dröm jag drömde för ett par veckor sen var att jag var ensam i en mörk skog,elvis och min granne(?) hade gått lite före så dom hade lämnat en ficklampa som lyste upp en smal stig in i skogen. Men ju noggrannare jag tittade in såg jag att skogen var full med vargar. Jag får panik och ser ett träd,eller stock eller telefonstolpe eller vad det är och tänker klättra upp på den men högst upp på den hänger en björn som klättrat upp,den ser så bullig och söt ut men jag blir ju förskräckt,vargarna närmar sig....och jag vaknar svettig...
En gång vart jag jagad i drömmen av en björn och det är ju som ni vet svårt att springa i en dröm,men spring i sidled,det går ^^.

I natt hade jag en så konstig dröm,men jag vaknade med ett leende,för det var en feel-good dröm,alla jag tycker om var med,det var roliga lekbanor inne i det där stora matlagret mot hynsta. Det var teckningstävling utanför och man skulle hänga teckningarna i träden innan vi skulle in på lagret.
Det var en bana med rutchkanor och trappor(som jag ofta oxå drömmer om) Och jag började gå mot fel håll,tog lång tid innan jag fattade varför alla skultar i taket var tomma,skyltarna vi skulle föja,så jag vände på skylten och där fanns texten,DÅ fattade jag att jag hade börjat gå åt fel håll,och det roliga,bär jag vänder mig om står en glad gubbe där och ger mig en tallrik smågodis och kakor,som STRAFF(?) för att jag gick åt fel håll,sen började jag och gubben skratta!!!!! Det vart så knasigt ju! Kändes som jag inte kunde sluta skratta i drömmen,som när man druckit lite för mkt vin och skrattar åt nåt kul...Mamma var med i drömmen och försökte hjälpa mig med teckningarna...

Och för någon natt sen drömde jag att jag var i en storstad ensam,jag hade irrat ett bra tag och det var en massa husbyggen överallt,höghus och byggkranar... eller lyftkran heter det kanske? Well,en såndär mega lyft grej tog tag i ett höghus såg jag på jättelångt håll,och började svinga runt med huset hängande,man hörde liksom hur det svischa varje varv det snurrade och tillslut släppte den huset så det började flyga mot mitt håll,får panik och duckar,men den landar bredvid mig och när jag tittar så är det bara små stenar som hade landat där... Kanske inte heller så svår att tolka... att jag gör för stor grej av vissa saker som visar sig vara helt ofarligt...hmm...

Blev långt inlägg...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdag

Klev upp 07:30 och väckte kroppen med en smoothie på färsk ananas,banan,kiwi,naturell yougurt och proviva och kände mig så himla nyttig. Kokade även gräddkola som jag nu inte ens kan se på utan att må illa och fikade kaka med grädde hos syster. Mums. Så himla hälsosam man är. Nu är jag sugen på pizza och pommes... Så fort man tänker att man lär dra ner på sånt skit blir man bara ännu mer sugen. Konstigt. Imorgon blir det 1 km i bassängen kan jag lova. Eller nej,övermorgon mena jag. Ska simma så varenda kroppsdel skakar. Tråkigt bara att man lär åka 2 mil dit för att kunna göra det. Äh,lite bubbel och bastu på de gör det värt. Sen börjar man jobba igen. Härliga fabrik.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snart slut på 2010

Det är mörkt och kallt några månader till. Några månader kvar tills man blir människa igen. Känns som man sover/jobbar bort dagarna. Inget kul händer. Men har bara mig själv att skylla. Man är ju som en zombie med påklistrat smajl,robot som är inställd på att äta,skita och sova,ja överleva! Jag spyr när jag hör ordet fredagsmys..usch. Vadå mys? Som reklamen,ska man bara äta chips och glo på tv så fort det är fredag? Nä det gör jag varje dag ju.. Överlever gör jag tack vare min man,min familj,min katt och andra nära och kära.Att ni ens orkar med mig,uppskattar det fast jag kanske inte jämt visar. Jag är för jävla lat och less på allt just nu,blir förbannad på mig själv när jag skjuter upp saker,inte gör det jag hade tänkt osv osv... fan vad jag svamlar...

Nyår firas inte med glitter och champagne. Möjligtvis med en fläskfilé och en cola om man får sluta tidigare på jobbet. Och en grej jag alltid glömmer så här års när man är som tröttast...efter nyår går allt såå förbannat fort! Jag lovar! Snart är det vår,då ska jag kasta mitt vinter jag i en soptunna och hux flux har man både tagit fram utemöbler fördruckit sig på rosé och förätit sig på grillat...men åh vad sommarn är skön på alla sätt och vis... 
Fram till det ska jag fortsätta tända ljus på kvällarna och glo på tv,kanske även göra en tripp till en kär vän.  

Imorgon bitti ska jag upp tidigt,tända ljus,lyssna på morgonradio och dricka kaffe med Coco som får sitta på bordet så man får titta på den underbaraste lilla pälsiga varelsen som finns. Jag brukar fråga henne varför hon är så söt,då säger hon bara mjaaaae..
Hoppas det är fint väder imorgon,har somnat och vaknat i mörker i 3 dagar nu pga nattskift. Tja så länge

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()